Хитозан-Chitosan

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка chitosan,хитозан за отслабване и изчистване на мазнините

Борд меню

четвъртък, 4 декември 2014 г.

Хитозан действие

Години наред Хитозан или както много хора са свикнали да наричат Цитозан , се използва  за пречистване на водата в пречиствателни станции, заради способността си, да се свърза с тежки метали, някои масла и вредни замърсители.В днешно време употребата на  Chitosan е една от най-използваните фитнес добавки насочена към хора с проблеми с килограмите ,за  понижаване на лошия холестерол и нормализиране на телесното тегло.


Какво представлява Chitosan?

Хитозан се добива,като се извлича от организми с черупки ,каквито са скаридите, раците или омарите.Chitosan.може да се открие и в някои гъби и дрожди.Chitosan е обработена по химичен път форма на хитин,Chitin е биополимер на целулозата.

Действие на Хитозан


Хитозан се изследва и разглежда главно като  възможни положителни ефекти върху нивата на холестерол и триглицериди.Изследвания показват,че Chitosan ефикасно намалява нивата на LDL-лошия холестерол. и триглицеридите, и дори повишава нивото на HDL-добрия холестерол. В няколко проучвания се докладва ,за мъже,които приемат Chitosan имат спад на лошия холестерол с 11 единици и увеличение на добрия HDL. Периода на прием на  Chitosan е от две седмици.

Главната употреба на Chitosan при диети за отслабване е заради свойството му да се свързва с мазнините и да блокира тяхното натрупване. Как става това? При прием на Chitosan заедно с храни, които имат високо съдържание на мазнините се свързват с него в храносмилателната система и се отделят от тялото преди да бъдат абсорбирани. По този начин не се натрупват-складират, както обикновено се случва, като телесни мазнини. За това Chitosan capsules се счита за блокер на мазнини, защото блокира тяхното натрупване.
Неговият мощен ефект да се свързва с мазнини, които са седем пъти над неговото тегло. След като липидите се свържат с  Chitosan, те се отделят от тялото чрез отделителната система.

Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар